Tulevaisuuden kuusi istutettiin Pekingin Suomi-koulussa 11.3.2017

Pekingin Suomi-koulu täyttää 20 vuotta. Samaan aikaan, kun Suomi juhlistaa 100 -vuotista itsenäisyyttä, koulumme juhlii omaa merkkivuottaan. Meillä on siis tuplajuhlat. Koulussamme on 45 oppilasta 3-vuotiaasta lukioikäisiin.

Kuusi istutettiin 11.3.2017 koulupäivän aikana Western Academy of Beijingin (WAB) piha-alueelle osana molempia juhlavuosia. Sää oli lämmin ja keväinen, mittari näytti 20 astetta. Mukana seremonioissa oli oppilaiden ja henkilökunnan lisäksi vanhemmat sekä Suurlähetystön edustaja, joka sanoi muutaman sanan heidän puolestaan ja lisäksi. 9.-luokkalaiset kertoivat kuusen merkityksestä suomalaisille kautta aikain. Pienimmät lapset saivat lapioida istutuskuopan umpeen. Lopuksi teimme vielä “kuusiläpsyn”. Tulevaisuuden kuusi -laulua olemme kuunnelleet jo aiemmin, koska ulkona musiikin kuuntelu ei onnistu.

Pekingin Suomi-koulu on toiminut WABin tiloissa jo vuosia ja siksi paikaksi valikoitui luonnollisesti koulun alue. Yhteistyössä kansainvälisen koulun kanssa saimme järjestettyä istutuksen ja puun, joka oli istutettaessa jo n. 3 metrinen. Maassa maan tavalla, luotimme puutarhureihin, jotka valikoivat sopivan kuusen ja paikan, joka olisi todennäköisimmin paras kasvupaikka puullemme.

Kuparilaatta kaiverretaan ja asennetaan paikoilleen puun viereen, kunhan saamme sen Pekingiin.

Nyt voimme koulussa seurata kuusen kasvua vuosi vuodelta ja lapset voivat Pekingissä myöhempinä vuosina vieraillessaan käydä katsomassa, mitä kuuselle kuuluu. Tällaiset tapahtumat ja niihin osallistuminen on meille ulkosuomalaisille hyvin merkittäviä. Saamme kokea yhteenkuuluvuutta ja kerätä mukavia muistoja mukaamme matkalla maailman ympäri.

Pekingin suomikoululaiset onnittelevat 100-vuotiasta Suomea!

Ystävällisin terveisin,

Tuija Lotti-Karvanen